Vuggestue

Vuggestuen er en lille og tryg afdeling af Ravnkilde Børneunivers, hvor omsorg, nærvær og trivsel er kernefokus. Vi er normeret til 12 vuggestuebørn i alderen 6 mdr. til 3. år. Vuggestuen bor i egne lokaler og er indrettet specielt til vuggestue.

Vi laver aktiviteter på tværs af vuggestuen og børnehaven, som fremmer fællesskabet og rummeligheden og gør overgangen glidende og naturlig. De ældste børn lærer at tage hensyn til de yngste og at være gode rollemodeller, samtidig med at de yngste bliver trygge i huset og med alle voksne i børneuniverset.

Hverdagen indeholder natur og udeliv med alt det, den byder på, fra leg til sansning. Vuggestuen har sin egen lille oase på legepladsen, som børnene kan trække sig tilbage i. Vi tager ofte på ture rundt i nærmiljøet. Aktuelt er der 6 ansatte i børnehave og vuggestue, hvor 2 primært  er tilknyttet vuggestuen. Vi er sammen med børnehaven morgen og eftermiddag.

Indkøring:
Det er vigtigt både for barnet og de voksne, at det er trygt at blive afleveret i vuggestuen. Vi tilbyder en opstartssamtale, hvor en pædagog, forældre og barn mødes og barnet ser vuggestuen. Der er endvidere mulighed for, at I og barnet kommer på besøg flere gange inden opstart. Når barnet starter i vuggestuen, vil det være en fordel, hvis der er mulighed for at gøre de første dage korte. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, skal du/I bare tage det roligt, vi skal nok gøre vores bedste for at han/hun får den bedste dag. 

Godmorgen og farvel:
Det er vigtigt at få sagt godmorgen til en voksen, så vi ved at barnet er kommet. Hvis barnet har brug for hjælp fra en voksen til at sige farvel, så hjælper de gerne med det. Når barnet bliver hentet, er det vigtigt, at du og dit barn siger farvel til en af de voksne. Hvis en anden voksen afhenter barnet, er det vigtigt at denne info gives til en voksen, når barnet afleveres om morgenen. 

Garderobe:
Ved indgangen til Ravnkilde Børneunivers er der en skohylde, hvorpå barnets navn er på en af hylderne. Her stilles skoene som barnet ankommer i, og der skiftes eventuelt til et par indendørssko/futter (voksne sætter også deres sko ved indgangen, da Børneuniverset er skofrit). Der vil på barnets garderoberum oppe ved vuggestuen være en kasse til ekstra tøj, bleer og klude, som hver weekend tages med hjem sammen med alt overtøj. Der vil på kasserne fremgå, hvad der er aktuelt at have i kassen i den gældende sæson.  Vi anbefaler, at der står navn i så meget som muligt af barnets tøj. 

Endvidere medbringes:
Barnevogn med godkendt barnevognssele, dyne, myggenet og regnslag. (Der er mulighed for at have barnevogn opbevaret i vuggestuen)Sut (gerne med navn) og sovebamse, hvis barnet bruger dette. Sutteflaske, mælkeblanding og specialgrød – hvis barnet har brug for det.

Middagssøvn:
Barnet bliver puttet omkring kl. 12. Hvis barnet når han/hun bliver større ikke har brug for middagslur mere, så kommer han/hun ud og lege sammen med børnehavebørnene.

Måltider:
Fra kl. 6.30-7.15 er der mulighed for at få morgenmad. Morgenmaden består af havregryn med mælk eller havregrød.
Omkring kl. 8.45- 9.00 spiser vi formiddagsmad, frugt/grønt og et lille stykke brød( som er med i prisen)Kl. 11.30 spiser vi medbragte madpakker.
Omkring kl. 13.30-14 får vi eftermiddagsmad, det består som oftest af frugt/grønt og en bolle eller et stykke brød.
(Der vil være 1 maddag om ugen hvor børnehavebørnene laver fælles frokost for alle. Dog spiser vuggestuen oftest i deres eget lokale.)

Husk udmeldelse fra tidligere institution:
Det er vigtigt at I som forældre melder jeres barn ud af tidligere institutioner i den løbende måned + 1 måned før opstart.

Opstartssamtale og 3 måneders opfølgningssamtale:
For at sikre en god start, hvor man er godt klædt på af forældrene til at kende barnet, holder vi en opstartssamtale og efter 3 måneder tilbyder vi en opfølgende samtale, så forældre og personale mødes og taler om, hvordan det så går.

Hent vores Pædagogisk Læreplan for Børnehave og vuggestue i Ravnkilde Børneunivers 2024

Tilmeld dit barn her!

Åbningstider

Mandag-torsdag: 6.30-16.45
Fredag: 6.30-16.00

Priser

Vuggestue: 2995 kr. inkl. Formiddags- og eftermiddagsmadVi er omfattet af de samme tilskudsregler som de kommunale.

Lukkedage

Der er planlagt flg. lukkedage i dagtilbuddet: Mellem jul og nytår, de 3 dage op til påske, dagen efter Kristi himmelfart, samt alle helligdage. 

Sommerferielukket i uge 29 og 30.

Pakkeliste

Sommer:
3 par strømper
5 par underbukser
2 par shorts/ nederdele
2 t-shirts
1 tynd trøje med lange ærmer
2 par lange buksersko / sandalerregntøj og gummistøvlerjakke / trøje

Vinter:
4 par strømper
2 par bukser
2 trøjer og 1 varm trøje
4 par underbukser
2 t-shirts
Termotøj
Jakke
Regntøj og gummistøvler
Termostøvler / vinter støvler
Flyverdragt
Hue uden snor / elefanthue
2 par tynde vanter og 2 par luffer