Børnehave

Børnehaven er trygt og omfavnende miljø, hvor der skabes rum og plads til enkelte barn behov, udvikling og potentialer. Der vil være en god atmosfære omkring aflevering og daglig dialog.

Vi er normeret til 30 børnehavebørn. 

Børnehavebørnene udfordres med naturoplevelser og udeliv, smager og høster hjemmedyrkede grøntsager, og meget mere. De bliver en del af et større fællesskab i huset i det omfang det er muligt og trygt for dem, med morgenfortællinger, sang, og andre fælles projekter og emner med skolebørnene. Vores Grundværdi er at skabe nærvær og unikke relationer mellem børn uanset alder. Ravnkildes lokalsamfund inddrages i hverdagen, med alt fra en købmandstur, til bondegårds- og rideskolebesøg, skovture og meget mere.

Indkøring:
Det er vigtigt både for barnet og de voksne, at det er trygt at blive afleveret i børnehave. Vi tilbyder en opstartssamtale, hvor en pædagog kommer på besøg i hjemmet og møder barnet i sine vante omgivelser. Når barnet starter i børnehaven, vil det være en fordel, hvis der er mulighed for at gøre de første dage korte. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, skal du/I bare tage det roligt, vi skal nok gøre vores bedste for at han/hun får den bedste dag.

Godmorgen og farvel:
Det er vigtigt at få sagt godmorgen til en voksen, så vi ved at barnet er kommet. Hvis barnet har brug for hjælp fra en voksen til at sige farvel, så hjælper de gerne med det.Når barnet bliver hentet, er det vigtigt, at du og dit barn siger farvel til en af de voksne. Hvis en anden voksen afhenter barnet, er det vigtigt at denne info gives til en voksen, når barnet afleveres om morgenen.

Garderobe:
Ved indgangen til Ravnkilde Børneunivers er der en skohylde, hvorpå barnets navn er på en af hylderne. Her stilles skoene som barnet ankommer i, og der skiftes eventuelt til et par indendørssko/futter (voksne sætter også deres sko ved indgangen, da Børneuniverset er skofrit). Der vil på barnets garderoberum oppe ved børnehaven være en kasse til ekstra tøj, bleer og klude, som hver weekend tages med hjem sammen med alt overtøj. Der vil på kasserne fremgå, hvad der er aktuelt at have i kassen i den gældende sæson.  Vi anbefaler, at der står navn i så meget som muligt af barnets tøj.

Hvis barnet bruger ble, så medbringes bleer, klude og underlag i form af et håndklæde.

Middagssøvn:
Hvis barnet skal sove middagssøvn, bliver han/hun puttet sammen med de øvrige sovebørn i børnehaven. Vi har madrasser, men I bedes selv medbringe dyne, sut og sovedyr, hvis barnet bruger dette. Barnet bliver puttet kl. 12 og vækkes igen kl. 13.30.

Husk udmeldelse fra tidligere institution:
Det er vigtigt at I som forældre melder jeres barn ud af tidligere institution  i den løbende måned + 1 måned før opstart. 

Opstartssamtale og 3 måneders opfølgningssamtale:
For at sikre en god start, hvor man er godt klædt på af forældrene til at kende barnet, holder vi en opstartssamtale og efter 3 måneder tilbyder vi en opfølgende samtale, så forældre og personale mødes og taler om, hvordan det så går.


Hent vores Pædagogisk Læreplan for Børnehave og vuggestue i Ravnkilde Børneunivers 2024


Tilmeld dit barn her!

Åbningstider

Mandag-Torsdag: 6.30-16.45
Fredag: 6.30-16.00

Priser

1995 kr. inkl. Formiddags- og eftermiddagsmad

Vi er omfattet af de samme tilskudsregler som de kommunale.

Lukkedage

Der er planlagt flg. lukkedage i dagtilbuddet:

Mellem jul og nytår, de 3 dage op til påske, dagen efter Kristi himmelfart, samt alle helligdage. 

Sommerferielukket i uge 29 og 30.

Mad

Fra kl. 6.30-7.15 er der mulighed for at få morgenmad. Morgenmaden består af havregryn med mælk eller havregrød.

Omkring kl. 8.30/8.45 spiser vi formiddagsmad, frugt/grønt og et lille stykke brød.Kl. 11.30 spiser vi madpakker

Omkring kl. 14 får vi eftermiddagsmad, det består som oftest af frugt/grønt og et stykke brød, eller hvad der lige bringer sig fra køleskabet.

En dag om ugen har vi maddag, hvor børnene er med til at lave frokosten